Pasta kanapkowa z awokado

Niedługo lato, moja ulubiona pora roku. Wszystko tętni życiem. Na straganach pojawiają się świeże warzywa i owoce. Kolory w sympatyczny sposób uderzają po oczach, a zapachy mieszają się ze sobą i doprowadzają do obłędnego zawrotu głowy. Ja na swoim starganie kupiłam przepiękne, dojrzałe awokado, z którego zrobiłam pastę na kanapki. Wyszło pysznie i zdrowo. Chyba nikt nie pogardzi takim śniadaniem ;)


Składniki:
1 awokado
natka pietruszki 
garść koperku
dwie łyżki oliwy extra virgin
szczypta soli
łyżka bazylii
łyżka soku z cytryny
łyżeczka kurkumy
łyżka sezamu
2 suszone pomidory (opcjonalnie)

Wszystkie składniki  wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Gotowe!


Smacznego!
Magda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz