Chleb bezglutenowy



Składniki:
1,5 szklanki mąki ryżowej
pół szklanki mąki z tapioki ( ew. skrobia ziemiaczana)
pół łyżeczki miodu
łyżka sody oczyszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka soli morskiej
pół szklanki siemienia lnianego złocistego
1 szklanka maślanki

W misce wymieszać mąkę ryżową, mąkę z tapioki, sól, proszek do pieczenia, sodę i miód. 
Siemię lniane zalać gorącą wodą, odczekać ok 10 min po czym przelać do miski ze składnikami. Dodać maślankę. Wymieszać. 
Masę przelać do foremki uprzednio natłuszczonej masłem kokosowym. 
Piec w 160 stopniach około godziny. 


Smacznego!

Źródło:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz